Regeringen tøver med at fremrykke CO2-afgift for industrien, selvom Klimarådet kræver handling nu

Klimarådet opfordrer regeringen til at forhøje og fremrykke CO2-afgiften for industrien, men regeringen vil ikke svare på, om den vil følge rådets anbefalinger. "Vi følger udviklingen," lyder det fra skatteminister Jeppe Bruus (S).

Klimarådet anbefaler regeringen at fremrykke og forhøje CO2-afgiften for dansk erhvervsliv. "Skulle det vise sig, at der er brug for yderligere tiltag for at indfri målsætningerne, så vil vi kigge på det," skriver skatteminister Jeppe Bruus (S) i et skriftligt svar.
Klimarådet anbefaler regeringen at fremrykke og forhøje CO2-afgiften for dansk erhvervsliv. "Skulle det vise sig, at der er brug for yderligere tiltag for at indfri målsætningerne, så vil vi kigge på det," skriver skatteminister Jeppe Bruus (S) i et skriftligt svar.Foto: Rune Øe/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Selvom Klimarådet anbefaler at forhøje og fremrykke CO2-afgiften for dansk erhvervsliv, vil regeringen ikke svare klart på, om det kommer til at ske.

"Jeg har naturligvis noteret mig Klimarådets konklusioner. Derfor vil jeg gerne understrege, at vi følger udviklingen. Skulle det vise sig, at der er brug for yderligere tiltag for at indfri målsætningerne, så vil vi kigge på det," skriver skatteminister Jeppe Bruus (S) i en mail, der fortsætter:

"CO2-afgiften skal indfases allerede fra 2025, hvilket betyder, at blandt andre industrien har travlt, hvis de skal omstille deres produktion inden da."

0:000:00