Så meget tjener de 10 bedst lønnede embedsmænd i Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet er ministeriet med næstflest ansatte blandt Slotsholmens 100 bedst lønnede embedsmænd. Der er tale om syv mænd og tre kvinder. Altinget har samlet et overblik over, hvem de er, og hvad de tjener. 

Erhvervsministeriets departementschef, Michael Dithmer, er den fjerde bedst lønnede embedsmand på Slotsholmen. Departementscheferne i henholdsvis Statsministeriet, Finansministeriet og Udenrigsministeriet ligger foran ham på listen over de bedst lønnede embedsmænd i styrelser og ministerier. Arkivfoto. 
Erhvervsministeriets departementschef, Michael Dithmer, er den fjerde bedst lønnede embedsmand på Slotsholmen. Departementscheferne i henholdsvis Statsministeriet, Finansministeriet og Udenrigsministeriet ligger foran ham på listen over de bedst lønnede embedsmænd i styrelser og ministerier. Arkivfoto. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Hver tiende af statens 100 bedst lønnede embedsmænd var i begyndelsen af 2023 fra Erhvervsministeriet.

Den lønførende embedsmand i ministeriet er departementschef Michael Dithmer med en samlet årsløn på lidt under 2,6 millioner kroner.

På opgørelsen, der er baseret på tal fra første kvartal 2023, indtager den nu forhenværende direktør for Finanstilsynet, Jesper Berg, andenpladsen.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00