Syv partier vil afskaffe lagerbeskatning for iværksættere: "Det er en væksthæmmende skat"

Med Konservative i spidsen foreslår syv partier nu at droppe lagerbeskatning af iværksættere og investorer, der børsnoterer virksomheder. Beskatningen skal først ske, når gevinsten realiseres, lyder det. "Det er blevet både besværligt og for dyrt at etablere sig i Danmark," siger Mona Juul. Interesseorganisation bakker op. 

Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, er hovedarkitekten bag beslutningsforslaget om at afskaffe lagerbeskatning for iværksættere og investorer. Arkivfoto. 
Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, er hovedarkitekten bag beslutningsforslaget om at afskaffe lagerbeskatning for iværksættere og investorer. Arkivfoto. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Iværksættere, der børsnoterer deres virksomheder, skal fremover realisationsbeskattes fremfor lagerbeskattes. 

Det mener Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, der netop har fremsat et nyt beslutningsforslag, som pålægger regeringen at fremlægge forskellige modeller, der muliggør en afskaffelse af lagerbeskatning for iværksættere og investorer.

"Det er en væksthæmmende skat," siger Mona Juul, der har sikret opbakning fra Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Radikale, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige til forslaget. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024