SF vil sikre små virksomheder 30 dages betalingsfrist ved lov: "Det er den store hammer"

En lovbestemt betalingsfrist på 30 dage skal hjælpe med at sikre iværksætteres likviditet. Det foreslår SF, der mener, at store virksomheder tryner de små med lange betalingsfrister. "Det gør, at mange små virksomheder løber tør for penge," siger Sigurd Agersnap. Erhvervsministeren fejer forslaget af bordet.

SF's iværksætterordfører, Sigurd Agersnap, præsenterer nu partiets iværksætterudspil, som indeholder 16 forslag. Emil Helms/Ritzau Scanpix.
SF's iværksætterordfører, Sigurd Agersnap, præsenterer nu partiets iværksætterudspil, som indeholder 16 forslag. Emil Helms/Ritzau Scanpix.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Adgangen til likviditet og investeringer er afgørende for iværksættere, men når det kommer til betaling af regninger tryner de store selskaber de små. 

Sådan lyder analysen fra SF, der som del af partiets nye iværksætterudspil vil indføre lovgivning, som sikrer virksomheder en lovbestemt betalingsfrist på 30 dage. 

"Det er den store hammer. Noget af det, der tømmer iværksættere for likviditet, er, at når de starter på markedet, bliver de mødt af meget lange betalingsfrister af større veletablerede aktører," siger Sigurd Agersnap, iværksætterordfører i SF, og fortsætter:

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00