SMV-boss advarer: Frygter regeringen vil tilgodese få særligt udvalgte iværksættere i ny strategi

Det vil være en fejl at belønne udvalgte iværksættere i iværksætterstrategien. Det mener Jakob Brandt, der frygter, at en "pick the winners"-tilgang kan afholde folk fra iværksætteri. "Vi frygter en politisk forblændelse af, at vi skal skabe den nye Skype," siger han. Vi skal sætte ind der, hvor der er behov," svarer ministeren.

"Det har aldrig vist sig at være muligt politisk at spotte, hvem der bliver morgendagens store vindere," lyder det fra SMVdanmarks topchef, Jakob Brandt, der frygter, at regeringen vil belønne særligt udvalgte iværksættere i den kommende iværksætterstrategi. Arkivfoto.&nbsp;<br>
"Det har aldrig vist sig at være muligt politisk at spotte, hvem der bliver morgendagens store vindere," lyder det fra SMVdanmarks topchef, Jakob Brandt, der frygter, at regeringen vil belønne særligt udvalgte iværksættere i den kommende iværksætterstrategi. Arkivfoto. 
Foto: Pressefoto: SMVdanmark
Christoffer Lund-Hansen

Jakob Brandt påpeger det flere gange. Det er på tide at råbe ’vagt i gevær’.

SMV-bossen er bange for, at regeringen nøje vil udvælge nogle grupper af iværksættere, der skal have særligt gode rammevilkår i den kommende iværksætterstrategi som forventes at blive præsenteres før nytår.

"Når vi går rundt på gangene på Christiansborg og snakker med politikere og embedsværket, så hører vi, at der er nogle, som har den holdning, at man kun er iværksætter, hvis man hører til i de her grupper af hightech- og skalerbare virksomheder eller er inden for medico-området. Så nu råber vi ’vagt i gevær’," siger Jakob Brandt. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00