Om  
Stephanie Lose
Troels Lund Poulsen
Jakob Ellemann-Jensen

Troels Lund beder om hjælp: Stephanie Lose bliver midlertidig økonomiminister

Efter Jakob Ellemann-Jensens sygemelding har Troels Lund Poulsen nu bedt om at blive aflastet fra et af sine ministerområder. Det betyder, at Venstres næstformand, Stephanie Lose, træder til som økonomiminister.

Jakob Ellemann-Jensen har bedt Venstres næstformand Stephanie Lose om at træde til som midlertidig økonomiminister.
Jakob Ellemann-Jensen har bedt Venstres næstformand Stephanie Lose om at træde til som midlertidig økonomiminister.Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Stephanie Lose (V) forlader Sydjylland for at træde ind i regeringen som midlertidig økonomiminister.

En måned efter partiformand Jakob Ellemann-Jensens (V) sygemelding har hans vikar, Troels Lund Poulsen (V), bedt om at få assistance ude fra i form af partiets næstformand.

Det skriver alle tre politikere på Facebook.

"Jeg har mærket efter og har vurderet, at det er nødvendigt, at jeg dedikerer mig endnu mere til arbejdet i Forsvarsministeriet samt arbejdet i regeringsledelsen, indtil Jakob Ellemann vender tilbage," skriver Troels Lund Poulsen på Facebook.

Partiets næstformand gennem de seneste tre år har allerede ved partiformandens sygemelding overtaget hans opgaver i selve partiorganisationen. Det ændrer sig heller ikke nu, hvor Lose tager del i arbejdet i regeringen.

"Vi kommer til at samarbejde om at løfte opgaverne i regeringsledelsen og på tværs i regeringen. Vi vil også fortsat samarbejde om at løse opgaverne i Venstre, hvor jeg stadig står i spidsen for vores organisation, mens Troels leder Venstres politiske arbejde i regeringen i Jakobs fravær. Det er den rigtige løsning for Venstre i den aktuelle situation," skriver Stephanie Lose.

Ministerudnævnelsen betyder, at Stephanie Lose har søgt orlov fra sit job som formand for Region Syddanmark, som hun har ledet siden 2015, hvor hun tog over fra Carl Holst (V), som også søgte mod Slotsholmen for at blive minister.

Venstre i Sydjylland har indstillet til, at Loses vikar bliver Bo Libergren.

Ellemann i bedring

Troels Lund Poulsen blev fungerende forsvarsminister 6. februar, da Jakob Ellemann-Jensen blev sygemeldt på ubestemt tid. Formandens fravær betød også, at Troels Lund blev Venstres ledende minister i SVM-regeringen. Dermed har han ansvaret for at lede regeringen sammen med statsminister Mette Frederiksen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Han beholdt samtidig sin post som økonomiminister, som han har haft siden regeringsdannelsen i december.

I forbindelse med udnævnelsen af Stephanie Lose er der også nyt om Jakob Ellemann-Jensens helbred. Han er i bedring, men det er endnu usikkert, hvornår han vender tilbage. Han understreger nemlig, at "jeg skal være klar, inden jeg kaster mig over arbejdet igen".

"For jeg ved godt, at man ikke kan være hverken minister eller partiformand på halv kraft," skriver han.

Stephanie Lose lægger også vægt på, at hendes ministerudnævnelse ikke er et permanent jobskifte.

"Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Jakob vender stærkt tilbage, og jeg skal derfor heller ikke være en del af regeringen permanent. Men Jakob er bevidst om, at han skal være helt frisk, inden han genoptager arbejdet som forsvarsminister og partiformand. Mens han bliver det, er jeg glad for i en periode at kunne bidrage til arbejdet i regeringen sammen med Troels og resten af Venstres dygtige ministerhold," skriver hun.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stephanie Lose

Økonomiminister (V), næstformand for Venstre
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2006)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024