Støttepartier kritiserer Bødskov efter nye afsløringer om S-erhvervsklub: Kræver regelændringer

De tre støttepartier revser regeringen og vil stramme reglerne, efter Morten Bødskov i flere tilfælde har fået hjælp af Skatteministeriets embedsmænd til at udarbejde materiale til møder i Socialdemokratiets erhvervsklub. Enhedslisten vil kalde ministeren i samråd. 

Morten Bødskov kritiseres af regeringens tre støttepartier for at have brugt Skatteministeriets embedsmænd til at udarbejde materiale til Socialdemokratiets erhvervsklub. 
Morten Bødskov kritiseres af regeringens tre støttepartier for at have brugt Skatteministeriets embedsmænd til at udarbejde materiale til Socialdemokratiets erhvervsklub. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-HansenBirk Sebastian Kotkas

Det ligner misbrug af embedsværket, når skatteminister Morten Bødskov (S) har brugt sine embedsmænd til at udføre arbejde i forbindelse med møder i Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK.

Og hvis det ikke allerede er ulovligt, så bør Folketinget gå ind og sikre, at det bliver ulovligt.

Det mener Radikale, efter at DR har afsløret, hvordan skatteminister Morten Bødskov (S) ved flere lejligheder har fået Skatteministeriets embedsmænd til at udarbejde materiale og oplæg til møder i Socialdemokratiets erhvervsklub. 

"Hvis det her er lovligt, skal loven i hvert fald laves om. Det er helt forkert at misbruge embedsværkets ressourcer til at forberede oplæg, der egentlig har med parti-fundraising at gøre. Man skal ikke bruge embedsmændene til, at partiet kan tjene penge til en valgkamp. Det er ikke en rigtig måde at bruge offentlige midler på, så hvis ikke det er ulovligt, skal det være det," siger Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, og tilføjer: 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00