Trods ny politisk aftale kræver Konservative retskrav på kompensation: "Kampen er ikke forbi"

"Niveauet over ingenting". Sådan beskriver Konservatives Mona Juul den politiske aftale om virksomheders ret til kompensation under epidemier. Derfor vil hun nu kæmpe for at give virksomheder retskrav til kompensation; også selvom Konservative selv gik med i den politiske aftale.

Mona Juul har været i Folketinget for Konservative siden 2019, og derfor også under covid-19 pandemien. "Jeg sad i alle udvalg og alle forhandlinger om erhvervslivet under covid-19, og vi skal aldrig stå i sådan en situation igen. Erhvervslivet skal have retssikkerhed, forudsigelighed og transparens," siger hun. Arkivfoto.
Mona Juul har været i Folketinget for Konservative siden 2019, og derfor også under covid-19 pandemien. "Jeg sad i alle udvalg og alle forhandlinger om erhvervslivet under covid-19, og vi skal aldrig stå i sådan en situation igen. Erhvervslivet skal have retssikkerhed, forudsigelighed og transparens," siger hun. Arkivfoto.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

Selvom Konservative onsdag gik med i en politisk aftale, om hvordan man politisk skal håndtere virksomheders kompensation under fremtidige epidemier, er partiet ikke tilfreds.

"Det er niveauet over ingenting, og det er fint for nu. Men kampen er ikke forbi," siger Mona Juul, Konservatives erhvervsordfører.

Aftalen ændrer ikke meget i praksis, for man er allerede løbet fra en klar politisk aftale fra 2020.

Mona Juul
Erhvervsordfører, Konservative

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00