Venstre går i rette med LA-forslag om at lukke superfond: "Uansvarligt og virkelighedsfjernt"

LA skylder svar på, hvordan partiet vil skære erhvervsstøtte for 10 milliarder kroner. Det mener Venstre, der affejer forslaget om at nedlægge den statslige superfond. "Et parti af den størrelse bør kunne blive mere konkret og ikke kun tale i overskrifter," lyder det. "Vi er ikke klar til at sige, hvilke støtteordninger vi præcist har kig på," svarer LA. 

Alle regeringspartier tager afstand til Liberal Alliances forslag at nedlægge Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Ligesom Liberal Alliance stemte Venstre dog mod fusionen i 2022. "Jeg forsvarer ikke konstruktion og sammenlægningen, men de samlede og overordnede forhold," siger Hans Andersen, finansordfører i Venstre. Arkivfoto. 
Alle regeringspartier tager afstand til Liberal Alliances forslag at nedlægge Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Ligesom Liberal Alliance stemte Venstre dog mod fusionen i 2022. "Jeg forsvarer ikke konstruktion og sammenlægningen, men de samlede og overordnede forhold," siger Hans Andersen, finansordfører i Venstre. Arkivfoto. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Moderaterne og Socialdemokratiet har fejet Liberal Alliances forslag om at lukke Danmarks Eksport- og Investeringsfond af bordet.

Og nu mødes forslaget også med en kold skulder af det tredje regeringsparti, Venstre. 

"Liberal Alliances forslag er uansvarligt og virkelighedsfjernt. Partiet forholder sig ikke til, at verden ikke er perfekt. Liberal Alliance plejer ellers at anerkende, at der er markedsfejl, og der er behov for rettidig regulering af de her markedsfejl. Ellers ville vi ikke have investeringer i erhvervslivet, der på sigt gavner samfundet," siger Hans Andersen, finansordfører i Venstre. 

0:000:00