Verdensmålsrapport kommer tidligst efter valget – hvis den da overhovedet kommer

Skæbnen er uvis for den længe ventede fremdriftsrapport, regeringen har lovet i sin handlingsplan for verdensmålene, oplyser Finansministeriet.

Valgkampen er i gang, også for finansminister Nicolai Wammen. Derfor har hans ministerium udskudt en fremdriftsrapport om verdensmålene.  
Valgkampen er i gang, også for finansminister Nicolai Wammen. Derfor har hans ministerium udskudt en fremdriftsrapport om verdensmålene.  Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Verdensmålsborgerne skal som minimum vente til efter valget med at finde ud af, hvordan det går med de målsætninger, regeringen har sat sig i sin handlingsplan for FN's verdensmål.

Hvis de da overhovedet får svar på det spørgsmål.

Finansministeriet oplyser i en mail, at der først efter valget vil blive taget stilling til den fremdriftsrapport, som ministeriet oprindelig planlagde at offentliggøre 28. september – altså en uge før statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg.

"Det er uafklaret for nuværende i lyset af valget, og der vil blive taget stilling igen efter valget," skriver en pressemedarbejder i en mail.

Der vil blive taget stilling igen efter valget.

Finansministeriet
Hvis regeringsmagten skifter, vil det være op til den nye regering, om rapporten skal offentliggøres.

Rapporten har været længe undervejs og indeholder input fra alle fagministerierne.

Regeringen har i sin egen handlingsplan for FN's verdensmål fra sommeren 2021 forpligtet sig til at lave en årlig opfølgning på verdensmålene.

Handlingsplanen stiller dog ingen krav til, hvornår på året fremdriftsrapporten skal komme.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

0:000:00