"Den værste antisemitiske bølge" siden Anden Verdenskrig får formanden for Det Jødiske Samfund til at efterlyse kulturændring i danske hjem

Uddannelsesvæsenet spiller en særlig rolle i bekæmpelsen af antisemitisme. Det mener Henri Goldstein, som i dette interview fortæller om, hvordan 7. oktober har vendt op og ned på danske jøders liv.

Man må gerne kritisere Israel, understreger Henri Goldstein. Men at ønske Israel udslettet fra landkortet er decideret antisemitisme, siger han.
Man må gerne kritisere Israel, understreger Henri Goldstein. Men at ønske Israel udslettet fra landkortet er decideret antisemitisme, siger han.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Peter Ingemann Nielsen

En krig mere end 3.000 kilometer væk har fået en befolkningsgruppe i Danmark til at føle sig endnu mere udsat, end den var i forvejen.

Hos Det Jødiske Samfund i Danmark har man tydeligt kunnet mærke, hvordan jødehadet er skudt frem som ukrudt, siden den palæstinensiske terrororganisation Hamas 7. oktober gennemførte et terrorangreb, der dræbte omkring 1.200 israelere og førte til op mod 250 gidseltagninger.

Angrebet har igangsat en lavine af kulturelle og religiøse spændinger i vestlige samfund. Også i Danmark.

0:000:00