Menighedsrådenes frontfigur ser stigende behov for at opruste demokratiet i toppen af folkekirkens magthierarki

Behovet for at styrke folkekirkens demokrati i alle led bliver mere presserende i takt med, at flere af kirkens største udfordringer skal løses i fællesskab på nationalt niveau, siger menighedsrådenes formand. 

"Beslutningerne om økonomisk udligningen og balancen mellem lokal og national økonomi er man nødt til at behandle på en måde, så de mennesker, der skal leve med beslutningerne, også bliver medansvarlige for beslutningerne," siger menighedsrådenes formand, Anton Pihl. 
"Beslutningerne om økonomisk udligningen og balancen mellem lokal og national økonomi er man nødt til at behandle på en måde, så de mennesker, der skal leve med beslutningerne, også bliver medansvarlige for beslutningerne," siger menighedsrådenes formand, Anton Pihl. Foto: Henrik Petit
Karl Emil Frost

Hvis ikke demokratiet i toppen af folkekirken oprustes er der risiko for generelt at svække folkekirkens demokratiske forankring. 

Det siger formanden for Landsforeningen af Menighedsråd, Anton Pihl. 

Det skyldes, at store opgaver som grøn omstilling, udfordringer med faldende medlemstal og økonomisk skævvridning mellem landsdele snart i langt højere grad skal løses i fællesskab og på landsplan.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024