Flere bud på ny landbrugskommissær

EU: Kandidater fra tre lande er i spil om posten som landbrugskommissær. Letlands Andris Piebalg spås som favorit, når Barroso inden for få dage udnævner de nye kommissærer.
Mariann Fischer Boels afløser skal findes, og en række navne er allerede i spil til at overtage posten som landbrugskommissær. Kommissionsformand Barroso meddelte i sidste uge, at der højst ville gå ti dage, før kommissærposterne offentliggøres. Kandidaterne fra Letland, Rumænien og Irland er potentielle afløsere til posten. Det skriver Landbrugsavisen.

Alle lande har på nuværende tidspunkt indstillet deres kandidater til EU-Kommissionen, og formanden skal nu til at fordele posterne.

Letlands kandidat er favorit
Ifølge landbrugsavisen peger kilder i Bruxelles på Letlands Andris Piebalgs til at være Kommissionens kommende landbrugskommissær. På nuværende tidspunkt er den 52-årige Andris Piebalgs energikommisær, og Barroso er derfor bekendt med hans indsats i Kommissionen.

Han betegnes som stilfærdig og beskeden, og har over for lettiske medier afvist at være potentiel kandidat til landbrugskommissærposten med kommentaren:

0:000:00