Eva Kjer på tilbagetog i sutteflaske-sagen

PARLAMENTARISME: Fødevareministeren ved ikke længere, om hun vil nægte at indføre forbud mod farlige sutteflasker. Tidligere mente ministeren ellers, at forslaget var i strid med EU-retten. Forsker opfordrer til forbud.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) skal nu drøfte med regeringen, om et forbud mod farlige sutteflasker skal indføres eller ej.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) skal nu drøfte med regeringen, om et forbud mod farlige sutteflasker skal indføres eller ej. Foto: www.fvm.dk
Anders Jerking

Hormonforstyrrende stoffer er noget, man først for nylig er begyndt at forske i, men indtil forskningsresultaterne foreligger, kan man bruge bedstefar-prøven: 'Vil jeg have, at mit barnebarn skal drikke af en sutteflaske lavet af plastic med bisfenol-A? Nej, det vil jeg ikke, for jeg ved, at barnet bliver udsat for hormoner'

Niels E. Skakkebæk
Professor, Rigshospitalet
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er på hastigt tilbagetog i sutteflaske-sagen, hvor hun indtil nu pure har nægtet at følge en folketingsbeslutning om at forbyde sutteflasker med det hormonforstyrrende stof bisfenol-A.

Ministeren har fra Folketingets talerstol og i Altinget erklæret, at forbuddet ikke bliver indført, fordi hun mener, at det strider mod EU-retten. På et samråd om sagen onsdag aften stod det imidlertid klart, at et flertal fortsat kræver forbuddet indført. Det fik ministeren til at slå bak. Hun ønsker nu ikke længere at udtale sig om, hvorvidt forbuddet bliver indført eller ej.

"Jeg vil drøfte det med regeringen. Jeg bliver nødt til at gøre mig nogle nye overvejelser efter de meldinger, der er kommet på samrådet. Det er klart," siger Eva Kjer Hansen.

Det var Dansk Folkeparti, som sammen med resten af oppositionen i maj stemte for et national forbud mod bisfenol-A i sutteflasker. Partiets miljøordfører, Jørn Dohrmann, var efter samrådet langt fra tilfreds med ministeren.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00