"Vi er dem, der har mindst styr på ligestilling"

LIGESTILLING: Det nye voldsagentur i Spanien kan forhåbentlig hæve Danmarks standarder og fokus på kvinde-vold, siger MEP Britta Thomsen (S), der mener, Danmark skiller sig negativt ud i EU på ligestillingspolitikken.
MEP Britta Thomsen (S) kritiserer den danske indsats for ligestilling, som hun mener skiller sig ud på EU-niveau.
MEP Britta Thomsen (S) kritiserer den danske indsats for ligestilling, som hun mener skiller sig ud på EU-niveau.Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Vi har ikke styr på noget som helst, når det kommer til ligestilling. Vi er dem, der har mindst styr på noget. I mange lande gør man ikke noget, men man erkender, at der er et problem. 'Nej, mænd og kvinder får ikke lige løn, det er også for dårligt.' Så kan man vaske hænder og lade være med at gøre noget ved det. I Danmark siger man jo, at vi ikke har et problem.

Britta Thomsen (S)
Medlem af Europa-Parlamentet

Med årsskiftet kom også Spaniens overtagelse af formandskabet i EU. En position, som Spanien ikke lægger skjul på, skal bruges til stor fokus på ligestilling. Mest markant i den henseende er det nye agentur, som Spanien vil oprette, der skal have fokus på vold mod kvinder.

Agenturet skal arbejde sammen med Kønsinstituttet, der allerede eksisterer og ligger i Vilnius i Litauen.

Det nye tiltag glæder Britta Thomsen, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne og medlem af Udvalget for Kvinders Rettigheder og Ligestilling.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00