EU dumper kødklister

KØDKLISTER: Det meget omtalte tilsætningsstof Thrombin bliver ikke godkendt i EU. En sejr for forbrugerne, mener S-medlem af EU-Parlamentet.
Det stærkt omtalte og omdiskuterede tilsætningsstof Thrombin ser alligevel ikke ud til at havne i de europæiske supermarkeder. Alt tyder nemlig på, at EU-Parlamentet vil spænde ben for tilsætningsstoffet på målstregen.

Kødklister var godkendt
Tilsætningsstoffet, populært kaldet kødklister, var ellers godkendt af såvel EU-Kommissionen som Ministerrådet. Derfor tydede alt på, at kødklisteret ville blive godkendt, men nu har EU-Parlamentets miljøudvalg valgt at anbefale et nej til tilsætningsstoffet:

"Jeg er glad og stolt over, at vi nu siger nej til kødklister i Europas kølediske. Jeg har argumenteret for, at produktet vil vildlede forbrugerne og være til fare for fødevaresikkerheden. Der er langt større fare for bakterier i kød, der er limet sammen end i et almindeligt rent stykke kød," siger næstformand for EU-Parlamentets miljøudvalg, Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Dan Jørgensen mener, at forbrugerne har vundet ved EU-parlamentets "nej":

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00