EU på Socialdemokraternes kongres

EU: Altinget | EU bringer her et sammendrag af talerne fra tre af de socialdemokratiske medlemmer af Europa-Parlamentet samt af formanden for Europaudvalget, Anne-Marie Meldgaard.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Morten Øyen
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Foto: socialdemokraterne.dk
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Retsforbehold, klimapolitik og den nye EU-udenrigstjeneste.

Det var nogle af emnerne ved Socialdemokraternes kongres i weekenden, hvor tre af de fire socialdemokratiske medlemmer af Europa-Parlamentet samt Folketingets formand for Europaudvalget, Anne-Marie Meldgaard, talte for forsamlingen. Altinget | EU bringer her et sammendrag af de fire taler.

Britta Thomsen, MEP:
Lissabon-traktaten er trådt i kraft og det har betydet, at Europa-Parlamentet har fordoblet sin indflydelse. Det gælder blandt andet indflydelsen på det retslige samarbejde, hvilket dog ikke gælder Danmark og de danske politikere i EU. Grundet retsforbeholdet står Danmark udenfor, og i stærke vendinger opfordrede Britta Thomsen regeringen til at sætte forbeholdet til afstemning - helst inden det næste danske formandskab i starten af 2012.

"Som sædvanligt er VK-regeringens frygt for Pia Kjærsgaard større end den for det kriminelle. Kommer vi ikke af med forbeholdet, risikerer vi at blive et mekka for bagmænd," sagde hun.

Christel Schaldemose, MEP:
"Har det nogen betydning for EU, om Danmark har en socialdemokratisk eller borgerlig ledet regering?" spurgte Christel Schaldemose retorisk i sin tale ved kongressen.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00