Tyskland holder hjulene i gang i EU

ØKONOMI: Tyskland og Sveriges økonomiske vækst er godt nyt for Danmark, viser ny rapport over den økonomiske situation i EU. Det er dog landene i det gamle Østeuropa, der står til at komme bedst ud af den økonomiske krise.

Som politiker må man være ærlig og sige, hvor stor betydning den europæiske økonomi har for den danske

Anne-Marie Meldgaard (S)
Formand for Europaudvalget
En analyse af den europæiske økonomi lavet til Folketingets Europaudvalg viser, at krisen stadig har godt tag i den europæiske økonomi, men at der er grund til forsigtig optimisme. Der er dog store regionale forskelle internt i EU.

For Danmark er den gode nyhed, at der efter flere år med negativ vækst, er der nu udsigt til en lille stigning på ca. 2 pct. for 2010. Samtidig fik Danmark et historisk stort overskud på betalingsbalancen på 95 milliarder kroner.

Tyskland giver anledning til optimisme
Væksten i Danmark kan i høj grad tilskrives den gode økonomiske situation i vores nabolande, siger formanden for Europaudvalget, Anne-Marie Meldgaard (S).

"Hvis vi kigger på Tyskland, der på mange måder er pejlemærket for den europæiske økonomi, så mener jeg, at der er grund til at tro på, at der er bedre tider på vej for hele Europas økonomi," siger Anne-Marie Meldgaard til Altinget.dk.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00