Næste Uges EU

EU: I næste uge i EU er det Strasbourg-uge, og i Kommissionen sætter man fokus på EU's rumpolitik. EU-ministre mødes uformelt i Ungarn, og i København har man mulighed for at spørge Anders Samuelsen om Liberal Alliances forhold til EU.
Fakta
Næste uges EU
Altinget | EU bringer fremover hver fredag en oversigt over den kommende uge i EU.

Europa-Parlamentet
Næste uge er Strasbourg-uge, og der vil derfor blive afholdt plenarmøder fra den 4.-7. Her skal der diskuteres kontrol med udførslen af produkter og teknologi med dobbelt anvendelse, samt styring og partnerskab i det indre marked og et indre marked for virksomheder og vækst.

Europa Kommissionen
Den 4. april vil Kommissionen tage en strategi i brug, som er formuleret til skabelsen og udførelsen af en EU-rumpolitik. Antonio Tajani, Kommissær for industri og entrepreneurskab, afholder pressekonference i Frascati, Italien, hvor han også vil offentliggøre nogle præliminære retningslinjer for udviklingen af europæisk space governance.

Den 5. april vil Kommissionens ugentlige kollegiemøde blive afholdt i Strasbourg. Denne dag vil Kommissionen også lancere en grønbog om selskabsstyring i europæiske virksomheder. Denne grønbog skal sætte gang i en generel debat om, hvordan man kan forbedre bestyrelsers effektivitet, øge aktionærers inddragelse, samt føre bedre tilsyn med og sikre stærkere implementering af nationale regler for selskabsstyring.

Derudover afholder Kommissionen den 8. april en konference i Bruxelles under navnet "The Future of EU Funding for Home Affairs: A Fresh Look". Konferencen indgår som en del af en bred vifte af initiativer, hvorigennem man skal vurdere EU's støtte til indre anliggender.

Ministerrådet
EU's sundhedsministre vil den 4. til den 5. april mødes uformelt i Ungarn for bl.a. at drøfte fremtidens sundhedssystemer og forberedelse af EU's nye offentlige sundhedsprogram. Den 7. til 9. april vil Ungarn også få besøg af EU's økonomi- og finansministre, som skal tale om økonomisk overvågning og stabilitetsmekanismer.

EU-arrangementer i Danmark
Hvis man vil tilegne sig større viden omkring Liberal Alliances tilgang til EU, vil det være en ide at deltage i et arrangement organiseret af Europæisk Ungdom København. Arrangementet finder sted den 4. apri kl. 19.00 på Christiansborg, hvor man vil få mulighed for at komme i dialog med Anders Samuelsen om EU-relaterede emner.
Den 6. april fra kl. 12.15-14.00 kan man på Københavns Universitet komme til Jean Monnet forelæsning med John Nordbo, leder af klimaprogrammet WWF, som forelæser om "The EU and Climate Politics". Samme dag afholder Center for Militære Studier seminar om piratbekæmpelse fra kl. 11-13.
Den 8. april fra kl. 9-12 kan man i Europa-Huset komme til seminar om EU's Fælles Udenrigstjeneste, og hvordan denne kan ruste EU til de mange aktuelle internationale udfordringer.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00