Næste uges EU

EU: I næste uge bliver European Business Summit afholdt for 9. gang i Bruxelles, og EU’s økonomi- og finansministre mødes for at diskutere EU-budgettet for 2012. Og så afholder Altinget | EU i samarbejde med Københavns Hovedbibliotek debatarrangement i København.
Fakta
Næste uges EU
Altinget | EU bringer hver fredag en oversigt over den kommende uge i EU.

Europa-Kommissionen
Kommissionen vil i næste uge markere det 20. år for MEDIA-projektets eksistens, som vil være i fokus ved Cannes Film Festivalens årlige ”European Rendezvous”. Siden 1991 har MEDIA-projektet støttet filmindustrien med over € 1.5 milliard. Den 16. maj vil EU-Kommissæren for uddannelse, ungdom og kultur, Androulla Vassiliou, være vært for et møde med 20 europæiske filminstruktører, med hvem han vil diskutere fremtiden for EU-støtte til filmindustrien, samt hvordan man på nye måder kan engagere publikum.

Den 18. og 19. maj vil der i Bruxelles blive afholdt European Business Summit (EBS) for 9. år i træk. Her vil fokus være Europas plads i den globale økonomi i dag og i fremtiden. Man vil addressere den manglende vækst, som mange europæiske lande oplever, samt diskutere, hvilke erhvervsområder der i EU er ved at falde bagud, og hvilke muligheder der kan tages i brug for at råde bod på dette.

I Prag vil de to statsministre for henholdsvis Tjekkiet og Slovakiet Petr Nečas og Iveta Radičová sammen med energikommissær Günther Oettinger byde velkommen til dette års European Nuclear Energy Forum (ENEF) i Prag den 19.-20. maj. Her vil et vigtigt fokuspunkt være drøftelsen af kriterierne for sikkerhedsevalueringen af Europas 143 atomkraftværker samt gennemsigtigheden af sådanne procedurer.

0:000:00