Næste uges EU

EU: Næste uge i EU mødes EU-Kommissionen med Kommissionen fra den Afrikanske Union for at diskutere ”Africa-EU Strategic Partnership”. Ministerrådet for konkurrence samles for at nå til enighed om et nyt direktiv, og EPC afholder briefing i Bruxelles om det polske EU-formandskab.
Fakta
Næste uges EU
Altinget | EU bringer hver fredag en oversigt over den kommende uge i EU.

Europa-Parlamentet
Aktiviteten i Europa-Parlamentet ligger meget lavt i næste uge, dog vil man onsdag den 1. juni i den Europæiske Fri Alliance diskutere fremtiden for ophavsrettigheder i den digitale tidsalder.

EU-Kommissionen
Kommissionen fra den Afrikanske Union vil den 31. maj-1. Juni mødes med EU-Kommissionen. Som de to hovedinstitutioner bag "Africa-EU Strategic Partnership" vil kollegaerne sammen definere fælles prioriteter til opfølgningen af det kommende "Africa-EU Strategic Partnership"-møde i november. Man vil i disse dage drøfte demokrati og udviklingen i Nordafrika samt styrkelsen af vækst.

Den 30. maj mødes 20 højtstående repræsentanter for kristne, jødiske, muslimske og buddhistiske samfund i 13 medlemslande - samt Rusland og Bosnien-Herzegovina - i Kommissionens hovedkvarter. Her vil man diskutere vigtigheden af at fremme demokratiske rettigheder for at skabe et partnerskab for demokrati og frihed i Europa og de omkringliggende områder.

0:000:00