Næste uges EU

EU: I næste er der Europadag den 9. maj. EU's justits- og indenrigsministre mødes for at tage stilling til Kommissionens udspil om udvidet grænsekontrol, og man kan deltage i et seminar om cyber-sikkerhed på den internationale politiske scene.
Fakta
Næste uges EU
Altinget | EU bringer hver fredag en oversigt over den kommende uge i EU.

Europa-Parlamentet
Næste uge i EU foregår der plenarmøder i Strasbourg fra den 9.-12. maj. Disse vil blandt andet omhandle hastende autonome handelspræferencer for Pakistan, udviklingen af den fælles sikkerheds- og forsvarspolitik efter Lissabontraktatens ikrafttrædelse samt frigørelse af de kulturelle og kreative industriers potentiale.

Europa-Parlamentets udenrigsudvalg mødes ekstraordinært den 9. maj og diskuterer et udkast til betænkning om fremskridt med hensyn til minerydning. Herudover vil der være fokus på en meddelelse fra Kommissionen om en imødegåelse af udfordringerne på råvaremarkederne og med hensyn til råstoffer samt Europa-Parlamentets forslag til Rådet om FN's Generalforsamlings 66. samling.

Samme dag er der møde i udvalget for industri, forskning og energi samt i økonomi- og valutaudvalget, hvor nogle af punkterne inkluderer udkast til udtalelser om revisionspolitik og forslag om integritet og gennemsigtighed på energimarkederne.

Europa-Kommissionen
I forbindelse med Europadagen den 9. maj har Europa-Kommissionen arrangeret en fem-dags festival i Firenze, Italien under navnet 'Youth on the move'. Arrangementet skal promovere EU's 2020-målsætning om, at flere unge mennesker skal læse i udlandet, for at de kan forbedre deres jobudsigter.

Den 12.-13. maj afholder Kommissionen en konference støttet af det ungarske EU-formandskab. På konferencen vil resultater fra de sidste års samarbejde om forskning i det ydre rum blive præsenteret, og man vil desuden vurdere, hvordan man kan optimere og udvikle samarbejdet.

Ministerrådet
Den 12. maj vil EU's justits- og indenrigsministre mødes for hovedsageligt at debattere migration og grænserelaterede emner med udgangspunkt i EU's sydlige naboer. På mødet vil ministrene skulle tage stilling til EU-Kommissionens udspil om en udvidet grænsekontrol mellem medlemslandene i særlige tilfælde. Dette udspil tager udgangspunkt i striden mellem Italien og Frankrig om de flygtninge, der strømmer til fra Nordafrika.

Europaudvalget
Den 13. maj mødes Folketingets Europaudvalg for at drøfte klimafinansiering, finansiel assistance til Portugal samt EU-budgettet for 2012. Derudover vil rentebeskatningsdirektivet blive diskuteret, og der vil være en opfølgning på den finansielle assistance, man har tilbudt Irland.

EU-arrangementer i Danmark
Europadagen den 9. maj fejres landet over, og en detaljeret liste over de forskellige arrangementer kan ses i ovenstående link.

Den 10. maj fra kl. 19-22 kan man deltage i Europabevægelsen, Region Midtjylland og Nyt Europas arrangement "Kinas århundrede - og hvor er så Europa?" på Cafe Gemmestedet i Aarhus.

På CBS kan man samme dag fra kl. 14-16 deltage i et seminar om interessegrupper i EU arrangeret af Institut Francais, the Department of Business and Politics og Jean Monnet European Centre of Excellence.

Torsdag den 12. maj afholder Atlantsammenslutningen Copenhagen Conference om sikkerhed i cyberspace. Her kan man høre mere om, hvordan cyberangreb er en ny alvorlig trussel mod den transatlantiske sikkerhed.

0:000:00