Næste uges EU

EU: Næste uge i EU overtager Polen EU-formandskabet. Der bliver holdt møde i udvalget for Industri, Forskning og Energi, og EU-ministre samles for at drøfte indførelsen af beskyttelse af et enhedspatent.
Fakta
Næste uges EU
Altinget | EU bringer hver fredag en oversigt over den kommende uge i EU.

Europa-Parlamentet
Torsdag den 30. juni mødes udvalget for Industri, Forskning og Energi. Dagsordenen indeholder bl.a. et forslag betingelserne for adgang til det globale satellitbaserede navigationssystem, der er en statsreguleret tjeneste etableret under Galileo-programmet. Derudover vil et udkast til betænkning blive diskuteret om en effektiv råvarestrategi for Europa, samt et forslag til kontrol med risikoen for større uheld med farlige stoffer.
De Grønne/Den Europæiske Frie Alliance kalder samme dag til høring med temaet, Grønnere på arbejdsmarkedet - grønne job i Europa. Her vil bl.a. Kommissionens Grønbog om grønne job blive diskuteret, og MEP'ere Jean Lambert og Elisabeth Shroedter.

Europa-Kommissionen
Onsdag den 29. juni afholdes Kommissærernes ugentlige kollegiemøde i Bruxelles.
Fra den 27.-28. juni afholder Kommissionen konference om offentlig indkøb af innovation. Konferencen, som hedder "European Conference: Public Procurement of Innovation", vil fokusere på håndteringen af samfundsmæssige udfordringer, leveringen af bedre offentlige tjenester, og måder hvorpå at støtte op om mere innovation hos små og mellemstore virksomheder.
Samtidig afholder Kommissionen endnu en konference i Edinburgh, Skotland fra den 27.-1. juli, under navnet "Inspire 2011". Temaet for konferencen er smart, bæredygtig og inklusiv vækst med udgangspunkt i EU's tre prioritetsforslag til Europa 2020-Strategien. Kommissionen indgår den 1. juli en Free Trade Agreement (FTA) med Syd Korea, hvilket er den første af slagsen der er etableret mellem EU og et asiatisk land. Syd Korea er EU's fjerde vigtigste handelspartner uden for Europa, og den nye FTA vil eliminere en stor del af reglerne, hvilket gør det muligt for ekspotører at spare €850 millioner.

Ministerrådet
Den 27. juni samles EU ministre med ansvar for konkurrence i Luxembourg, for at drøfte forslag til en forordning om en gennemførelse af et forstærket samarbejde om indførelsen af beskyttelse af et enhedspatent. Samarbejdet gør det muligt for en gruppe lande at vedtage nye fælles regler når en enstemmig aftale ikke kan nås imellem EU-landene. 25 lande har anmodet om dette samarbejde, med undtagelse af Italien og Spanien.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00