Aktører: Gjerskov gjorde, hvad hun kunne

FORMANDSKAB: Fødevareminister Mette Gjerskov (S) får ros fra flere sider for sin indsats under det danske EU-formandskab, selvom hun ikke har hentet mange resultater. DF er dog skuffede over, at ministeren under formandskabet ikke ville kæmpe for en udfasning af landbrugsstøtten.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) har gjort det så godt, hun kunne på formandskabsposten i EU. Det mener en lang række aktører, Altinget | Fødevarer har talt med.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) har gjort det så godt, hun kunne på formandskabsposten i EU. Det mener en lang række aktører, Altinget | Fødevarer har talt med.Foto: Rune Johansen
Per Bang Thomsen

Man er nødt til at forholde sig realistisk til, hvad der er muligt. Gør man det, synes jeg, Mette Gjerskov har klaret formandskabet ganske fint. Det tror jeg ikke, nogen er uenige i.

Carsten Daugbjerg
Professor ved Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet
"Hun har gjort, hvad hun kunne."

Det er den udmelding, mange aktører kommer med, når de skal evaluere, hvordan fødevareminister Mette Gjerskov (S) har klaret formandsposten på landbrugs- og fødevareområdet i EU.

For EU's Ministerråd er ikke nogen let dansepartner - især ikke i forhold til reformen af landbrugsstøtten, som har været det helt store punkt på dagsordenen under formandskabet. Det fortæller blandt andet forhenværende fødevareminister Mariann Fischer Boel (V), der fra 2004 til 2010 var landbrugskommissær i EU.

"Allerede da man gik ind i det, var der en klar opfattelse af, at der ikke kunne ske ret meget på landbrugsområdet i perioden. Med de forudsætninger er det ikke noget dårligt resultat, der er kommet ud af det," siger hun til Altinget | Fødevarer.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00