Om  
Anders Vistisen
Morten Messerschmidt

Anders Vistisen bliver indstillet til spidskandidat for DF til EU-parlamentsvalget

Dansk Folkeparti ledelsestop indstiller Anders Vistisen som spidskandidat til EU-parlamentsvalget 2024. Han vil formelt blive udvalgt på DF's årsmøde 30. september. 

Morten Messerschmidt indstiller Anders Vistisen til spidskandidat til EU-parlamentsvalget i Danmark, der skal afholdes juni 2024.
Morten Messerschmidt indstiller Anders Vistisen til spidskandidat til EU-parlamentsvalget i Danmark, der skal afholdes juni 2024.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

Anders Vistisen indstilles som Dansk Folkepartis spidskandidat til EU-parlamentsvalget.

Det skriver Anders Vistisen i et opslag på Twitter.

Anders Vistisen er Dansk Folkepartis nuværende medlem af Europa-Parlamnetet for Dansk Folkeparti, og søger derfor genvalg. 

Dansk Folkeparti vil formelt udvælge kandidater til EU-parlamentsvalget på deres årsmøde 30. september.

På den baggrund har Dansk Folkepartis folketingsgruppe og partiformand, Morten Messerschmidt, valgt at indstille den 35-årige Anders Vistisen som spidskandidat til det kommende EU-parlamentsvalg.

EU-parlamentsvalget i Danmark skal afholdes juni 2024.

"Vi støtter helhjertet Ukraines forsvarskamp mod Rusland. Men et land der ikke har fast definerede grænser, et land der er i krig og iøvrigt har meget udbredt korruption og et meget forældet syn på homoseksuelles rettigheder, det er ikke et land, der på nuværende tidspunkt hører hjemme i EU," udtaler Anders Vistisen til DR.

I en pressemeddelese beskiver Dansk Folkeparti at de med deres kampagne til Europa-Parlamnetet ønsker:

  1. Et krav om en fuldstændig dansk udtræden af Schengen-samarbejdet, så Danmark kan indføre permanent og effektiv grænsekontrol.
  2. Et total stop for udvidelser af EU – og en fuld suspension af kandidatlandsstatus til landene med overvejende eller signifikant muslimsk befolkning; Tyrkiet, Albanien, Bosnien-Herzegovina og Nordmakedonien.
  3. En fuld afvisning af nye traktatændriger, indførelse af et dansk velfærds- og arbejdsmarkedsforbehold samt fastholdelse af vetoretten på alle tilbageværende områder – herunder særligt på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Vistisen

Medlem af Europa-Parlamnetet (DF)
cand.jur. (Aarhus Uni. 2013)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00