Christel Schaldemose i spidsen for storstilet digital EU-lovgivning: ”Vi skal sætte standarden for resten af verden”

RETTIGHEDER: Christel Schaldemose (S) bliver Europa-Parlamentets chefforhandler, når der i de kommende måneder skal lovgives om online forbrugerbeskyttelse. Lovgivningen skal favne både sociale medier og online markedspladser.

Christel Schaldemose har siddet i Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet siden 2006.
Christel Schaldemose har siddet i Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet siden 2006.Foto: Mew
Simon Holst Jensen

Jeg ser for mig, at vi med vores regulering af platformene kan være med til at sætte nye gode og demokratiske standarder for, hvordan onlineplatforme agerer i verden.

Christel Schaldemose (S)
Medlem af Europa-Parlamentet

Når Europa-Parlamentet over det kommende år skal tage stilling til EU-Kommissionens forslag til, hvordan brugere og forbrugere af såvel sociale medier som webshops beskyttes, bliver det med danske Christel Schaldemose (S) for bordenden.

Schaldemose er udpeget som chefforhandler for Parlamentet og skal derfor nu til at modtage og vurdere input fra en lang række interessenter, der har en holdning til det stykke lovgivning, kaldet Digital Services Act, som skal styres i mål.

Kommissionens forslag handler mere konkret om de åbne platforme, hvor det ikke er virksomheden selv, der lægger indhold ud. Det drejer sig eksempelvis om Facebook, men det gælder også virksomheder som Amazon, som stiller sin platform til rådighed for andre sælgere. Det er i disse tilfælde, at forbrugerrettighederne ikke er så klare, som man måske kunne ønske sig.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00