DA: Modstand mod lov om udenlandske chauffører beror på misforståelser

REPLIK: Konservative kritiserer ny lov om, at udenlandske chauffører, der kører dansk godskørsel, skal have løn på dansk niveau. Kritikken bygger på faktuelle misforståelser, skriver DA-underdirektør.

Af Steen Müntzberg
Underdirektør, Dansk Arbejdsgiverforening

Transportordfører Niels Flemming Hansen (K) angiver i Altinget tre konkrete grunde til, at De Konservative ikke kunne støtte det meget brede flertal i Folketinget, som netop har vedtaget, at udenlandske chauffører, der kører dansk godskørsel, skal have løn på dansk niveau.

Han peger på tre konkrete grunde til, at De Konservative stemte imod. Alle tre årsager bygger dog på faktuelle misforståelser.

For det første skriver Niels Flemming Hansen, at 3F er overrepræsenteret i Overenskomstnævnet. Det er ikke korrekt. 3F vil i disse sager have én ud af fem pladser, hvor de andre er fra de relevante lønmodtager- og arbejdsgiverorganisationer plus en dommer.

For det andet skriver Niels Flemming Hansen, at 3F vil have den eneste gyldige overenskomst, når loven træder i kraft. Det er også faktuelt forkert. Der er ikke noget krav om overenskomst for at få en godskørselstilladelse.

For det tredje skriver Niels Flemming Hansen, at 3F kan lave lokalaftaler, der underbyder deres egen overenskomst og dermed skader konkurrencen. Det er forkert, fordi det på normallønsoverenskomsterne på transportområdet vil være overenskomststridigt at lave lokalaftaler, der nedsætter normallønnen.

Det står i sagens natur De Konservative frit for at være imod det forslag, som et meget bredt flertal i Folketinget nu har vedtaget. Men det er ærgerligt, hvis modstanden beror på misforståelser af det lovforslag, som er vedtaget.

Forrige artikel Debat: EU's nye asyl- og migrationspagt skal beskytte mennesker på flugt Debat: EU's nye asyl- og migrationspagt skal beskytte mennesker på flugt Næste artikel Marlene Wind: Gigantisk global værdikamp truer EU-samarbejdet Marlene Wind: Gigantisk global værdikamp truer EU-samarbejdet