Danmark vil puste nyt liv i Østersørådet

SAMARBEJDE: Når Danmark senere i år bliver formand for Østersørådet, vil regeringen arbejde for at gøre rådet lige så relevant, som det var, da det blev skabt i årene efter Den Kolde Krigs afslutning.

Foto: Google Maps
Andreas Krog

Målet er, at det skal være lige så relevant i vor tid, som det var, dengang Tyskland og Danmark tog initiativ til Østersørådet tilbage i 1992, hvor de baltiske lande havde genvundet deres selvstændighed.

Anders Samuelsen
Udenrigsminister, MF, LA

Når Danmark overtager formandskabet for Østersørådet 1. juli 2019, bliver den vigtigste opgave at få vedtaget og implementeret reformer, der gør organisationen mere relevant og øger dens gennemslagskraft. Det er ambitionen ifølge den redegørelse om udvalgte internationale organisationer, som udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) fremlagde i Folketinget i sidste uge.

Østersørådet er ikke længere det primære forum for samarbejde i østersøregionen, som det var tilfældet, da det blev oprettet i 1992.

"Målet er, at det skal være lige så relevant i vor tid, som det var, dengang Tyskland og Danmark tog initiativ til Østersørådet tilbage i 1992, hvor de baltiske lande havde genvundet deres selvstændighed,” understregede Anders Samuelsen under debatten om redegørelsen i folketingssalen. 

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00