Om  
Christel Schaldemose
Kira Marie Peter-Hansen

Danske EU-parlamentarikere vinder internationale politiske priser

Onsdag løb 'MEP Awards 2022' af stablen. Christel Schaldemose vandt årets 'MEP-pris' for sit arbejde med forbrugerrettigheder, mens Kira Marie Peter-Hansen fik prisen som årets unge leder. Nikolaj Villumsen boykottede prisuddelingen på grund af dens kontroversielle sponsorer.

Kira Marie Peter-Hansen har vundet prisen som årets unge leder i EU-parlamentet.
Kira Marie Peter-Hansen har vundet prisen som årets unge leder i EU-parlamentet.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

De danske EU-parlamentarikere løb med 2 ud af 16 priser ved 'MEP Awards 2022'.

Kira Marie Peter-Hansen (SF) blev kåret som årets unge leder i EU-parlamentet, mens Christel Schaldemose (S) vandt MEP-prisen for sit arbejde for europæiske forbrugerrettigheder. 

"Fik årets MEP Award for mit arbejde for forbrugerbeskyttelse i EU. Det er virkelig både hårdt, vigtigt og op ad bakke at kæmpe for forbrugerne. Ikke mindst online," skriver Schaldemose på Twitter.

'MEP Awards' bliver årligt uddelt af det månedlige EU-magasin 'The Parliament Magazine' og er blandt de største prisuddelinger for EU-parlamentarikerne. 

MEP Awards har dog også mødt kritik. Nikolaj Villumsen (EL) var oprindeligt nomineret til prisen på sundhedsområdet, men valgte at trække sit navn på grund af prisuddelingens kontroversielle sponsorer. I et åbent brev forklarede Villumsen, at det særligt drejede sig om medicinvirksomheden 'Novartis', der er anklaget for at bestikke europæiske politikere. 

"Jeg havde ikke forventet, at der ville blive tilføjet en sponsor i den kategori, jeg er nomineret i. Og endnu mindre, at det var en kontroversiel sponsor, som er i søgelyset for en bestikkelsessag, der involverer politikkere fra et EU-land," skrev Nikolaj Villumsen i brevet.

16 ud af Europaparlamentets 705 medlemmer er danske.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christel Schaldemose

MEP (S)
cand.mag. i historie (SDU 2002)

Kira Marie Peter-Hansen

MEP (SF)
studerer bachelor i international relations (Vesalius College, Belgien)

0:000:00