Danske politikere fastholder "urealistiske" landbrugsmål

EU: Selvom samtlige partier mener, at Danmarks mål om at afskaffe EU-landbrugsstøtten inden 2025 er urealistisk, fastholder politikerne målsætningen. EL og V er klar til at genoptage debatten, S og SF vil ikke afvise et serviceeftersyn af den politiske strategi.
I 2008 lagde Folketinget sig fast på en strategi om at arbejde for en afvikling af EU's landbrugsstøtte inden 2025.
I 2008 lagde Folketinget sig fast på en strategi om at arbejde for en afvikling af EU's landbrugsstøtte inden 2025.Foto: Colourbox.dk
Agnete Finnemann Scheel

Jeg synes stadigvæk, at vi skal fastholde målsætningen. Også selvom det nok er urealistisk at nå helt i mål.

Lene Espersen, (K)
Fødevare- og EU-ordfører

Der er en sjælden politisk enighed blandt Folketingets partier. Enigheden strækker sig fra markerne i den vestlige del af kongeriget til de traktorfrie gader omkring Christiansborg - landbrugsstøtten skal afvikles hurtigst muligt.

I 2008 lagde Folketingets partier sig fast på en målsætning om, at Danmark skal arbejde for, at det skal ske inden 2025. Men nu hvor forhandlingerne om den kommende landbrugsreform er tæt på at være færdige, er det tydeligt, at en afvikling er usandsynlig inden for den nærmeste fremtid.

Det er vurderingen fra flertallet af folketingets partier. Heller ikke fødevareminister Mette Gjerskov (S), der sad for bordenden ved forhandlingerne om landbrugsreformen under det danske formandskab, mente dengang, at det var realistisk at arbejde for en total afvikling.

0:000:00