Denne uge i EU (15)

Det sker: Folketinget skal denne uge behandle flere lovforslag med betydning for EU, DEO afholder debatarrangementer om demokrati i Europa, og der er Coreper-møder i Bruxelles. Læs mere her.
Coreper-møder, lovforslag med betydning for EU og debatarrangementer om demokratiets tilstand. Det er nogle af denne uges EU-begivenheder.
Coreper-møder, lovforslag med betydning for EU og debatarrangementer om demokratiets tilstand. Det er nogle af denne uges EU-begivenheder.Foto: Colourbox
Michelle Arrouas
Fakta
Har du arrangementer, der skal med i Altinget.dks kalender, så skriv til [email protected].

Ministeren
Onsdag 10. april deltager europaminister Nicolai Wammen (S) i et debatarrangement i Odense, hvor han sammen med flere medlemmer fra Europaudvalget skal diskutere, hvordan danske borgere kan få indflydelse i EU. Oplysningsforbundet DEO står bag arrangementet.

Folketinget
Tirsdag 9. april er der redegørelse om arbejdet i OSCE, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, ved udenrigsminister Villy Søvndal (SF). Organisationen, der er verdens største regionale sikkerhedsorganisation, beskæftiger sig primært med konfliktforebyggelse, krisehåndtering og postkonflikthåndtering.

Torsdag 11. april er der 2. behandling af lovforslaget om ændring af retsplejeloven (B 75). Formålet med lovforslaget er for det første at gennemføre de ændringer i retsplejeloven og lov om international fuldbyrdelse af straf, der er nødvendige for, at Danmark kan ratificere Europarådets hvidvask- og terrorfinansieringskonvention fra 2005. Derudover er formålet med lovforslaget at gennemføre de ændringer i udleveringsloven, der er nødvendige for, at Danmark kan ratificere den tredje og fjerde tillægsprotokol til den europæiske konvention om udlevering.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00