Denne uge på EU (21)

DET SKER: Mandag starter Europa-Parlamentets plenarsamling, hvor medlemslandene bl.a. skal stemme om et forslag til en skat på finansielle transaktioner.
Foto: Colourbox

I EU
I denne uge er der plenarsamling i Europa-Parlamentet, som varer fra mandag 21. - tordag 24. maj. 

På mandagens dagsorden står EU's interne sikkerhedsstrategi, tilgangen til strafferetten og fremtidsperspektiverne for kvinder i Tyrkiet.

Om tirsdagen er der forhandlinger om bekæmpelse af homofobi i Europa, makrofinansiel bistand til tredjelande og handelsforholdet mellem Europa og Kina.

Om onsdagen skal der blandt andet stemmes om en fælles europæisk ordning for beskatning af finansielle transaktioner. 

Fakta

Har du arrangementer, der skal med i næste uges oversigt, så skriv til ka[email protected]

Læs mere om arrangementerne ved at klikke på den tekst, som er markeret med fed. 

Torsdag er det eneste punkt på dagsorden en debat om krænkelse af menneskerettighederne, demokratiet og retsstatsprincippet.    

Onsdag 23. maj samles EU's stats- og regeringschefer til en uformel arbejdsmiddag med henblik på at forberede det næste Europæiske Råd, som finder sted i slutningen af juni. 

Christiansborg
Europaudvalget skal mødes to gange i denne uge. Første møde er tirsdag 22. maj, hvor udvalget blandt andet drøfter det uformelle møde mellem EU's regeringschefer i Bruxelles, som finder sted om onsdagen. 

Det andet møde i udvalget er fredag 25. maj, hvor udvalget drøfter de kommende Rådsmøder i Bruxelles på områder som transport, konkurrence, almindelige anliggender samt udenrigsanliggender.  

Ministerens kalender 
Tirsdag 22. maj rejser europaminister Nicolai Wammen (S) til Strasbourg for at deltage i Parlamentets plenarforsamling.

Fredag 25. maj deltager han i Europaudvalgets møde.

Konferencer og foredrag
Mandag 21. maj er der to-dages workshop om europæiske service-leveringssystemer i sundhedssektoren. Det foregår i Bella Center på Amager.

Mandag formiddag klokken 11.00 holder DIIS konference om Kinas magt set ud fra et europæisk og amerikansk perspektiv. 
 
Samme mandag er der konference om adgangen til mineralske råstoffer i Europa, både i geologisk såvel som politisk henseende. Det foregår på Øster Voldgade 10 i København.     
 
Fra tirsdag 22. maj - torsdag 24. maj er der konference på Bornholm for de europæiske toldmedarbejdere. På konferencen er der særligt fokus på toldadministrationernes rolle inden for miljøområdet, idet en af toldadministrationernes opgave er at sikre, at der ikke sker ulovlig ind- eller udførsel af varer, der kan udgøre en risiko for miljøet i EU eller i 3. lande.  
 
Om tirsdagen og onsdagen er der bestyrelsesmøde i Det Europæiske Kriminalpræventive Netværk. Netværket er mellem de relevante myndigheder i EU-medlemsstaterne, som udveksler viden og erfaringer om kriminalpræventive tiltag.
 
Samme tirsdag og onsdag er der også bestyrelsesmøde i Det Europæiske Politiakademi, som er et netværk mellem de nationale uddannelsesinstitutioner i medlemsstaterne, hvis opgaver omfatter uddannelse af ledende politifolk.
 
 
 
 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00