Derfor kan det digitale marked stadig ende med no-deal

KLIPPEKANTEN: I tech-branchen er det for tidligt at ånde lettet op. De største aktører på området i Danmark frygter, at der ikke kommer en aftale for digitale tjenesteydelser, før Storbritannien for alvor forlader EU.

Den britiske regering med Boris Johnson i front tager snart hul på arbejdet med at lave nye aftaler om tilknytningen til Danmark og EU. Digitale aktører frygter at ende sidst i køen og muligvis uden en aftale i sidste ende. <br>
Den britiske regering med Boris Johnson i front tager snart hul på arbejdet med at lave nye aftaler om tilknytningen til Danmark og EU. Digitale aktører frygter at ende sidst i køen og muligvis uden en aftale i sidste ende.
Foto: Pool New/Reuters/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Nu træder briterne officielt ud af EU, men så alligevel ikke.

De næste 11 måneder er en overgangsperiode præget af usikkerhed – og usikkerheden er stor i den digitale sektor i forhold til andre områder af erhvervslivet.

Det skyldes, at EU og Storbritannien skal blive enige om samarbejde på alle politikområder, der før var en del af EU-samarbejdet på kun 11 måneder.

Dokumentation

NÆSTE FASE AF BREXIT

Lørdag 1. februar ophører Storbritannien officielt med at være medlem af EU.

Det betyder, at britiske ministre ikke længere skal deltage i EU's beslutninger, at premierministeren ikke tager til EU-topmøder, og at Storbritanniens 73 medlemmer forlader Europa-Parlamentet. 

Indtil udgangen af 2020 gælder dog en overgangsordning, hvor Storbritannien stadig har fuld adgang til det indre marked, følger EU's regler og betaler til den fælles kasse.

Hurtigst muligt – formentlig i løbet af februar – vil der begynde forhandlinger om fremtidens aftaler for blandt andet handel, fiskeri og sikkerhedspolitik. 

De nye aftaler skal være på plads inden årets udgang, medmindre briterne beder om at få overgangsperioden forlænget. 


0:000:00