Analyse af 
Rikke Albrechtsen

Derfor kan EU ikke bare forbyde russiske turister

Russiske turister i Europa midt i en krig krænker mange europæeres retsfølelse. Udenrigsminister Jeppe Kofod kalder det ”provokerende” og vil stoppe dem, men både menneskehensyn, jura og politik spænder ben for snuptagsløsninger.

Russere på Cypern fejrede i juni deres flagdag. Der bor omkring 50.000 russere på øen. Cypern er ét af de lande, som ikke støtter et europæisk forbud mod at give russere turistvisum.
Russere på Cypern fejrede i juni deres flagdag. Der bor omkring 50.000 russere på øen. Cypern er ét af de lande, som ikke støtter et europæisk forbud mod at give russere turistvisum.Foto: Yiannis Kourtoglou/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Da Fabrizio Tassinari selv lå på stranden i Italien i sommer, studsede han over, hvor mange russiske turister han stødte på.

Hvad lavede de der på strandstolene ved siden af ham, samtidig med at deres land fører en kynisk angrebskrig mod Ukraine, som lige så meget er et indirekte angreb på den vestlige livsførelse, som de nu nød godt af der syd for Rom?

”Det føltes bare ubehageligt,” siger den italienske EU-forsker og executive director ved Det Europæiske Universitetsinstitut i Firenze.

0:000:00