Det sker i EU: Aldrende europæere, digital omstilling og skæbnevalg i Polen

Europæiske ministre tager til Luxembourg for at diskutere teknologiens sociale konsekvenser, mens Nato-landenes forsvarsministre samles i Bruxelles. Samtidig varmer polakkerne op til at afslutte ugen med årets europæiske valgbrag.

EU's tidligere rådsformand, Donald Tusk, talte foran mange tusinde mennesker i Warszawa for en uge siden. Han håber at vinde magten i Polen ved valget søndag 15. oktober. 
EU's tidligere rådsformand, Donald Tusk, talte foran mange tusinde mennesker i Warszawa for en uge siden. Han håber at vinde magten i Polen ved valget søndag 15. oktober. Foto: Slawomir Kaminski/Reuters/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

Mandag 9. oktober

De europæiske social- og beskæftigelsesministre samles i Luxembourg for blandt andet at drøfte, hvordan nye teknologier påvirker arbejdsmarkedet, og hvordan man kan sørge for retfærdighed i Europas digitale omstilling. Ministrene vil også blive orienteret om to direktivforslag fra EU-Kommissionen: Det ene om bekæmpelse af vold mod kvinder, og det andet om skabelse af et EU-handicapkort og et parkeringskort for personer med handicap.

Ny teknologi står også øverst på dagsordenen, når Europa-Parlamentets industriudvalg og budgetudvalg mødes i Bruxelles for at stemme om et ambitiøst forslag til fremmelse af strategisk vigtige teknologier i EU. Kommissionen har foreslået at opbygge en Europæisk Platform for Strategiske Teknologier (STEP), som skal kanalisere milliarder i støtte til udvikling af kunstig intelligens, robotter, vedvarende energi og medicinsk teknologi.

0:000:00