Det sker i EU: Kommissionen tager første skridt mod et forslag om en europæisk mindsteløn

OVERBLIK: Danmark holder tæt øje med EU i denne uge, hvor det forventes, at der kommer den første indikation af EU-Kommissionens tanker om en europæisk mindsteløn. Samtidig bliver et vigtigt forslag på klimaområdet præsenteret. Få overblik over den kommende uge i EU-systemet.

EU's beskæftigelseskommissær har indtil flere gange understreget, at et forslag europæisk mindsteløn ikke vil skade den danske arbejdsmarkedsmodel. Tirsdag tager Kommissionen sit første skridt mod udformningen af sit forslag.
EU's beskæftigelseskommissær har indtil flere gange understreget, at et forslag europæisk mindsteløn ikke vil skade den danske arbejdsmarkedsmodel. Tirsdag tager Kommissionen sit første skridt mod udformningen af sit forslag.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Mandag 13. januar
Europaparlamentarikerne rejser til Strasbourg, hvor årets første plenarsamling løber af stablen i denne uge.

Her skal de blandt andet debattere, hvordan grænseoverskridende kriminalitet har indvirkning på den frie bevægelighed, efter at flere medlemslande – heriblandt Danmark – har valgt at indføre midlertidige grænsekontroller.

De nuværende skovbrande i Australien er også på dagsordenen under mandagens debatter i plenarsalen, hvor parlamentarikerne vil tale om ekstreme vejrbegivenheder, der bliver forårsaget af klimaændringer.

0:000:00