Det sker i EU: Medlemslandene tager næste skridt i Brexit-forhandlingerne

OVERBLIK: Forhandlingerne med Storbritannien om forholdet efter Brexit kommer et skridt nærmere, når medlemslandene i denne uge godkender EU’s forhandlingsmandat. Få overblik over den kommende uge i EU.

EU's medlemslande forventes i denne uge at give Michel Barnier mandat til at starte forhandlingerne med Storbritannien om det fremtidige forhold efter Brexit.
EU's medlemslande forventes i denne uge at give Michel Barnier mandat til at starte forhandlingerne med Storbritannien om det fremtidige forhold efter Brexit.Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Mandag 24. februar
Ugen starter med, at EU’s kommissær for krisehåndtering, Janez Lenarčič, og EU’s sundhedskommissær, Stella Kyriakidou, mandag morgen orienterer om EU’s beredskab i forhold til udbruddet af coronavirussen i Europa.

Det sker i kølvandet på, at virussen har spredt sig markant i Italien i løbet af weekenden med den konsekvens, at 11 italienske byer er blevet lukket ned. Indtil videre har udbruddet kostet tre menneskeliv, mens 132 personer er smittet.

I Tyskland forventes det, at kansler Angela Merkels parti, det tyske kristendemokratiske parti, CDU, kommer med en opdatering på, hvem der ønsker at overtage posten som partileder.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00