Det sker i EU: Mette Frederiksen får besøg af europæiske ledere til en snak om EU's fremtid

Det er tid til fremtidsdebat! Reformer for at gøre EU klar til en forventet kommende udvidelse er på dagsordenen i København, Bruxelles og andre hovedstæder denne uge.

Tirsdag kommer EU's rådsformand, Charles Michel, på besøg hos statsminister Mette Frederiksen (S) i København. 
Tirsdag kommer EU's rådsformand, Charles Michel, på besøg hos statsminister Mette Frederiksen (S) i København. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

Mandag 13. november

Lars Løkke Rasmussen (M) drager til Bruxelles for at holde møde med de andre europæiske udenrigsministre om flere af de vigtigste brændpunkter lige nu: Ministrene skal drøfte både krisen i Mellemøsten, krigen i Ukraine og konflikten mellem Armenien og Aserbajdsjan. Endnu et emne på dagsordenen er de udenrigspolitiske aspekter af EU's økonomiske sikkerhed og uafhængighed. 

I Berlin indleder kansler Olaf Scholz om aftenen sammen med EU’s rådsformand, Charles Michel, en miniserie af uformelle gruppemøder for europæiske ledere. Formålet er at tale om reformer af EU med henblik på at forberede Unionen på den næste store udvidelse. Michel har inviteret til møderne som del af en langsigtet "strategisk dagsorden" frem mod et topmøde i juni 2024. Ifølge Kanzleramt er de andre gæster lederne fra Grækenland, Østrig, Belgien, Cypern, Ungarn og Litauen.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00