Det sker i EU: Stats- og regeringscheferne samles til stort budgetslagsmål

OVERBLIK: Statsminister Mette Frederiksen (S) mødes med sine europæiske kollegaer for at forhandle om EU’s langsigtede budget. Og så skal den danske EU-kommissær Margrethe Vestager (R) præsentere sit svendestykke. Få overblik over den kommende uge i EU.

Statsminister Mette Frederiksen (S) samles torsdag med sine europæiske kollegaer til et ekstraordinært topmøde, der blot har et enkelt punkt på dagsordenen: EU's langsigtede budget.
Statsminister Mette Frederiksen (S) samles torsdag med sine europæiske kollegaer til et ekstraordinært topmøde, der blot har et enkelt punkt på dagsordenen: EU's langsigtede budget.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Mandag 17. februar
Den danske udenrigsminister Jeppe Kofod (S) starter ugen med hele to ministerrådsmøder. Først skal han deltage i et møde om udenrigsanliggender, hvor han sammen med sine ministerkollegaer blandt andet skal give input til EU-Kommissionens kommende Afrika-strategi.

Derudover skal de også drøfte den nuværende situation i Libyen samt forberede et kommende topmøde mellem EU og Indien.

Om eftermiddagen står programmet på et møde om almindelige anliggender, hvor udenrigsministrene skal forberede stats- og regeringschefernes ekstraordinære topmøde om EU’s flerårige finansielle ramme for 2021 til 2027, som finder sted torsdag. Mødet vil tage udgangspunkt i det kompromisforslag, som formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, har sendt til medlemslandene fredag i sidste uge.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00