Det sker i EU: Statsministerbesøg i Polen og topmøde om økonomisk udvikling

Mette Frederiksen drøfter sikkerhed med Donald Tusk i Warszawa, de europæiske udenrigsministre holder videomøde om Irans luftangreb på Israel, og så er der EU-topmøde om konkurrencedygtighed. Nationalistiske politikere skal også mødes i Bruxelles, hvis nogen ellers vil leje dem et lokale.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og Polens borgerlige regeringsleder, tidligere rådsformand Donald Tusk, arbejder sammen om at forberede næste års polske og danske EU-formandskaber. 
Statsminister Mette Frederiksen (S) og Polens borgerlige regeringsleder, tidligere rådsformand Donald Tusk, arbejder sammen om at forberede næste års polske og danske EU-formandskaber. Foto: European Council
Thomas Lauritzen

Mandag 15. april

Europas forsvar og sikkerhed topper dagsordenen, når statsminister Mette Frederiksen (S) tager til Warszawa for at besøge Polens nyligt genvalgte regeringsleder, Donald Tusk. De to ledere mødes sidst på eftermiddagen, hvor de blandt andet også skal drøfte støtte til Ukraine, energisikkerhed og samarbejde om de kommende EU-formandskaber i 2025. Polen sidder i formandsstolen fra nytår, og Danmark tager over til næste sommer.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) starter ugen med at rejse til Bruxelles for at deltage i to dages uformelt energiministermøde organiseret af det belgiske formandskab. Mødet foregår i den belgiske regerings Egmont-palæ nær byens kongelige park. Formålet er en række rundbordssamtaler mellem ministrene om emner som bedre koordinering af landenes elnetværker, udbygning af fælles infrastruktur og beskyttelse af for eksempel rørledninger og kabler.

{{toplink}}
Læs også

0:000:00