Det sker i EU: Vindenergi, pengeslagsmål og Mellemøsten på plakaten

Mette Frederiksens og de øvrige europæiske lederes traditionelle efterårskomsammen kommer ikke uden om at adressere huller i EU-budgettet i en uge, som stadig vil være domineret af den voldsomme konflikt i Mellemøsten, og hvor EU-Kommissionen kommer med en ny plan for at få luft under vingerne på den europæiske vindindustri.

Det bliver et større hovedbrud, når EU's 27 stats- og regeringschefer skal tage fat på en svær diskussion om Unionens slunkne pengekasser, efter krig og inflation har tømt dem før tid.
Det bliver et større hovedbrud, når EU's 27 stats- og regeringschefer skal tage fat på en svær diskussion om Unionens slunkne pengekasser, efter krig og inflation har tømt dem før tid.Foto: Juan Medina/Ritzau/Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 23. oktober

Uhyrlighederne i Israel og Palæstina topper dagsordenen, når EU’s udenrigsministre mødes mandag morgen. Det er dog ikke den eneste aktive konflikt, som de skal berøre. Ukraine vil også spille en stor rolle på mødet i kølvandet på sonderinger om en ny sanktionspakke mod Rusland, som er foregået over weekenden. Både konflikten mellem Armenien og Aserbajdsjan og spændinger mellem Serbien og Kosovo er også på menuen.

Den ukrainske landbrugsminister er med, når hans EU-kolleger træder sammen i Luxembourg for at diskutere markedssituationen for fødevarer i lyset af den russiske invasion. Derudover er det blandt andet fiskeriet i Østersøen, der kommer til at optage fødevareminister Jacob Jensen (V) og co., når de skal forsøge at nå til enighed om næste års kvoter.

{{toplink}}
Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00