Det vil Sverigedemokraterna med EU: ”Vi tager det næste skridt mod Swexit”

DEBAT: Sverigedemokraternas gruppeskift i Europa-Parlamentet til ECR-gruppen, hvor DF sidder, afspejler den vækst, SD har haft i Sverige. Det er på tide at skaffe samarbejdspartnere på samme niveau for at kunne skabe alliancer i EU og i det lange løb forlade Unionen, skriver medlemmer af Europa-Parlamentet for Sverigedemokraterna, Kristina Winberg og Peter Lundgren. 

Af Kristina Winberg og Peter Lundgren
Medlemmer af Europa-Parlamentet for Sverigedemokraterna 

Sverigedemokraterna er et meget EU-kritisk parti. Den overstatslige union er en ganske mægtig modstander med et enormt budget, der bygger på unionsmedborgernes skattepenge. Derfor er det vigtigt at finde ligesindede og skabe alliancer, som kan hjælpe os med at føre vores sverigevenlige politik i EU.

Gruppeskifte i Parlamentet
I juli blev det netop derfor offentliggjort, at vi byttede partigruppe i EU-Parlamentet til den tredje største gruppe, ECR. Nu, hvor vi er på vej til at blive ét af Sveriges største partier (måske det største), må vi have samarbejdspartnere, som også er på dette niveau. Vi er dog meget glade og taknemmelige overfor EFDD-gruppen og specielt for vores samarbejde med UKIP, hvor vi har haft stor frihed til at udtrykke vores egen politik, samtidig med at vi har fået støtte af dem.

Indblik i Storbritanniens og Polens regeringsarbejde
Når vi nu til efteråret kommer til at få stor indflydelse på, hvilken regering Sverige vil få, og hvilken politik den kommer til at føre, er det vigtigt at have et godt indblik i andre landes regeringsarbejde. Det er derfor naturligt, at vi sidder i samme partigruppe som Storbritanniens og Polens regeringspartier.

Kristersson ”sidder fast i sandkassen”
Den indenrigspolitiske vinkel er meget interessant her, eftersom det konservative parti i Storbritannien faktisk er de svenske Moderaternas søsterparti. Det er fascinerende, at mens Kristersson, Billström og Svantesson vakler mellem standpunkterne og eksperimenterer med, hvordan de skal forholde sig til os, så samarbejder vi aktivt og systematisk med deres venner i Europa-Parlamentet. De sidder fast i sandkassen, mens vi bygger broer i Europa.

Behøvede ikke indgå kompromiser
Mange tror måske, at vi blev nødt til at komme med indrømmelser for at bytte til en mere etableret gruppe i Europa-Parlamentet. Det er faktisk helt omvendt; vores politik er bundsolid, og det er snarere sådan, at flere og flere i EU kopierer den politik, vi har ført helt fra starten af. For eksempel angående det vigtigste spørgsmål, migrationsspørgsmålet, er det nu sådan, at både EU-topmøderne og EU-Kommissionen nu går mere i vores retning. Hjælp på stedet og kvotesystemer udelukkende for rigtige flygtninge i regi af UNHCR er delvist den nye linje.

Samarbejde uden overstatslighed
Vores linje, når det kommer til EU-spørgsmålet, er stadig krystalklar. Sverigedemokraterna ønsker, at Sverige forlader EU. Dette skal ske via en folkeafstemning, hvor det svenske folk endelig får lov til at tage stilling til den overstatslige union, som EU faktisk blev, og ikke det, som folket blev solgt i 1994.

Vi tror på frihandel og et fortsat dybt samarbejde med resten af Europa, men uden overstatslighed. Det indebærer, at vi kan handle med hinanden, men vi vil ikke have en ikke-valgt EU-Kommission, som sammen med Rådet og Parlamentet kan overtrumfe medlemsstater, selv om de siger nej. Vi vil gerne se et kraftigt reformeret EU, som fokuserer udelukkende på handel og fri bevægelighed for varer, tjenester og kapital, men ikke personer. Men for at være ekstra tydelig: Uanset hvad vi i regering kan forhandle frem, kommer folket stadig til at skulle tage stilling til dette i en folkeafstemning. Vi tror på folkeafstemninger, og at folket faktisk bedst ved, hvad der gavner Sverige.

Tættere samarbejder med vores danske og finske venner er også en fordel, og Europa-Parlamentets tredjestørste gruppe er én måde, hvorpå vi kan fremme denne politik.

Indlægget var først bragt hos Altinget Sverige

Forrige artikel K-kandidat: EU gøres til syndebuk for dansk pineri af landbruget K-kandidat: EU gøres til syndebuk for dansk pineri af landbruget Næste artikel Vognmænd om EU's vejpakke: Vi skal social dumping til livs Vognmænd om EU's vejpakke: Vi skal social dumping til livs
 • Anmeld

  Max Tranebæk · Flymekaniker

  Sælg ikke vores gode velfærd og demokrati.  EU har begået en uoprettelig fej, som ødelægger vores gode velfærd og demokrati. ved at fjerne vores inder landegrænser og ikke samtidig sørge for at EU ydre grænser fungeret.
  Som har bevirket en massiv indvandring fra Mellemøsten
  jeg syntes med al respekt ikke, når sandheden skal frem, at de flygtninge vi modtage og har modtaget.

  På nogen måde, ligner eller agere som reelle Flygtninge.
  Der er noget galt.

  Kære:
  Egohumanister, Venligboer, politisk-korrekte og andet godtfolk. Se virkeligheden som den er.

  Ja til frihandel også med afrika som EU nægter at samhandle med.

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Socialistisk økonom

  Vi går alle konkurs hvis vi ikke passer på og holder sammen

  Lyder kønt men i modsætning til tidligere så er det stormagter ikke blot Sverige og Danmark er oppe imod.

  Vi skulle jo nødig have at Kina løber med alting i Europa på samme måde som det ser ud til at de ripper Tyskland for know how og teknologi. Derfor frygter man i Tyskland for hvem der skal betale pensionerne når alle de vigtige firmaer er hjemmehørende og betaler skat i Kina.

  Sverige har heller ingen fremtid hvis Volvo bliver flyttet til Beiing og PostNord DSB/SJ udkonkurreres af statsselskaberne i Tyskland, England og Frankrig. At konkurrere mod GLS og DHL er at konkurrere mod statskasser. Glidebanen har været i gang i mere end 10 år med stigende hastighed direkte mod afgrunden.

  Vi går alle konkurs hvis vi ikke passer på og holder sammen.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Lad os tage skraldet og giv os mulighed for at ånde frit igen:


  Ud af NATO og NATO´s forlængede arm i Euriopa, EU!

  At der ingen handel vil være er tydeligt modbevist med Norge,Schweiz, Luxembourg, og UK vil som Island måske stå bedre end nogensinde om ca 5-7 år!

 • Anmeld

  B Hansen · journalist

  SD Svikare

  SD sviker på nytt sina väljare för att närma sig det politiska etablissemanget i Sverige. SD har svikit sina väljare på punkt efter punkt och är numera ett mycket blekt och torftigt mittenparti som går i andras ledband. Det har gått fort utför för SD ideologiskt. Usch och fy!

 • Anmeld

  HC Hansen

  Hvorfor er det interessant?

  Med al mulig respekt for mit broderfolk i Sverige, så har jeg lidt svært ved at se, hvorfor det i Danmark er interessant at læse, hvorfor “SD” sidder i den ene eller anden politisk gruppe i Europa-parlamentet. Det er jo som altid et spørgsmål om penge og magt, men hvorfor er vi her i Danmark lige interesseret i “SD’s” overvejelser om det? Svært at se medmindre man da har en ambition om at skabe et reelt europæisk demos....men det er jo helt tydeligt ikke hvad “SD” har i tankerne.

  Ideen med at bygge broer i Europa er da en smuk tanke,”SD”. Det er så bare ikke lige den vision I har, er det vel? Og det er da svært at forstå, hvordan man kan mene, at det er et aktiv at sidde i politisk gruppe med polske politikere, som har som deres helt åbenbare vision at underminere det demokrati, som I foregiver at være varme fortalere for. Magen til hykleri skal man da lede længe efter.

  Gå hjem og koncentrer jer om jeres valgkamp i stedet for.