DF ønsker sig supergruppe yderst til højre i Europa-Parlamentet

VALG: Ønskescenariet for DF er, at de tre nuværende partier på EU-Parlamentets højrenationale fløj lægges sammen, så de kan blive ”en reel spiller” og få mere politisk indflydelse, siger EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth.

BRUXELLES: Der er vind i sejlene hos mange partier på den EU-skeptiske højrefløj. Det skal udnyttes bedre efter næste EU-parlamentsvalg, hvis det står til Dansk Folkepartis EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth.

Han håber på, at DF finder plads i en EU- og indvandrerkritisk supergruppe til højre for den store kristendemokratiske gruppe, EPP. 

Lige nu findes der tre politiske grupper i Europa-Parlamentet, der passer på den beskrivelse. Det er en broget skare, der spænder fra det polske regeringsparti, PiS, flankeret af DF over den italienske Lega, britiske UKIP til Marine Le Pens Rassemblement National. Når briterne – efter al sandsynlighed – forlader EU-klubben inden for kort tid, skal den partipolitiske kabale alligevel lægges om på højrefløjen for at tage højde for UK Independence Party og de britiske Tories’ forsvinden.

Login