Digital EU-skat deler regeringspartier

SKAT: Et flertal af Venstres kandidater til EU-valget støtter en europæisk løsning om at beskatte techselskaberne, mens alle LA-kandidater er imod, viser Altingets kandidattest. Man kan mærke, valget nærmer sig, siger Mette Bock (LA).

Både Morten Løkkegaad (V) og Mette Bock (LA) foretrækker en aftale i OECD om digital skat, men de vil ikke vente lige længe.
Både Morten Løkkegaad (V) og Mette Bock (LA) foretrækker en aftale i OECD om digital skat, men de vil ikke vente lige længe.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Jeg tror på, der kommer en OECD-løsning, så jeg håber, det er en gratis omgang. 

Morten Løkkegaard (V)
Medlem af Europa-Parlamentet

Et af de store emner i den europæiske valgkamp, nemlig tech-selskabernes sparsomme skattebetaling, deler Danmarks tre regeringspartier.

I Altingets kandidattest erklærer 9 ud af 11 af Venstres kandidater sig enige i, at EU skal lave regler, der sikrer, at tech-virksomheder som Facebook, Google og Apple betaler skat i de EU-lande, hvor de tjener penge.

Omvendt er samtlige Liberal Alliances kandidater og 12 ud af 14 af Konservatives imod EU-regler.

Dokumentation

Om 'Kend din kandidat'
Altinget og DR har i forbindelse med ’Kend din kandidat’-testen til europaparlamentsvalget 2019 bedt alle kandidater fra de ti opstillingsberettigede partier svare på 21 spørgsmål om deres politik.

Testen giver vælgerne mulighed for at sammenligne deres svar med de opstillede kandidater til europaparlamentsvalget.

Denne artikel tager udgangspunkt i svarene fra spørgsmål 13 til dette udsagn: ”EU skal lave regler, der sikrer, at tech-virksomheder som Facebook, Google og Apple betaler skat i de EU-lande, hvor de tjener penge”. Her er svarmulighederne: ’Helt uenig’, ’overvejende uenig’, ’overvejende enig’ eller ’helt enig’.

Foreløbig har 124 ud af 135 kandidater indsendt svar til kandidattesten på dette udsagn − svarende til cirka 92 procent af de opstillede kandidater. Prøv selv kandidattesten her.


Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00