Digitalt Ansvar forsvarer EU-forslag: Opsporing er bedste våben mod deling af seksuelt materiale med børn

Der ses ikke at være gode alternative løsninger til at gøre det obligatorisk for udbydere at anvende teknologi til opsporing. Det skriver foreningen Digitalt Ansvar i et notat til Folketinget om Kommissionens chatkontrol-forslag, der har til formål at bekæmpe deling af materiale, der viser seksuelt misbrug af børn online og grooming.

EU-forslag vil kunne betyde, at EU effektivt kan sætte ind over for deling af materiale, der viser seksuelt misbrug og grooming, mener Digitalt Ansvar. Der er anvendt et arkivfoto, der ikke er relateret til emnet. 
EU-forslag vil kunne betyde, at EU effektivt kan sætte ind over for deling af materiale, der viser seksuelt misbrug og grooming, mener Digitalt Ansvar. Der er anvendt et arkivfoto, der ikke er relateret til emnet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Deling af materiale, der viser seksuelt misbrug af børn online, stiger, ligesom børn i højere grad er eksponeret for grooming online.

Derfor er det nødvendigt, at der findes effektive og langsigtede løsninger på problemet, og lige nu er opsporingsforpligtelser for udbydere det bedste bud herpå, skriver foreningen Digitalt Ansvar i et notat til udvalget for digitalisering og it.

“Der ses ikke at være nogle alternative løsninger til anvendelse af teknologi til opsporing, der på samme præcise og effektive måde mitigerer problemet. Det taler betydeligt for, at opsporingsforpligtelser for udbydere ikke bør forkastes, men at det er en løsning, som skal betragtes som et seriøst bud,” skriver Digitalt Ansvar, der har bedt om foretræde for udvalget sammen med Børns Vilkår.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00