Digitalt indre marked kan sætte global standard

STATUS: Dataens fri bevægelighed har enormt potentiale, men også sine udfordringer. Få et overblik over, hvordan det går med at etablere et digitalt indre marked, og hvad der optager danske virksomheder.

EU-Kommissionen regner med, at et digitalt indre marked vil skabe 1,3 millioner nye job frem mod 2025.
EU-Kommissionen regner med, at et digitalt indre marked vil skabe 1,3 millioner nye job frem mod 2025.Foto: EU-Kommissionen
Kasper Kaasgaard

Fordi det europæiske marked fylder så meget, er der god chance for, at de fælles europæiske regler vil komme til at sætte en global standard for digital økonomi.

Peder Søgaard-Pedersen
Fagleder for det digitale indre marked og telepolitik, Dansk Industri

For både opstartsvirksomheder og små og mellemstore virksomheder kan det være afgørende at have adgang til cloud-løsninger til en fornuftig pris.

Poul Noer
Chefkonsulent for digitalisering, Dansk Erhverv

Har du accepteret cookies i dag?

Så gjorde du det muligvis vel vidende, at den lille pop-up er resultatet af et EU-direktiv. Men EU har også større digitale ambitioner. Meget større, faktisk.

I 2015 præsenterede EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, sin plan for et digitalt indre marked. Bidraget til europæisk økonomi skal efter planen måles i trilliarder kroner – omkring tre af slagsen – og ambitionen hviler på tre grundpiller:

0:000:00