Om  
Bjarke Møller

Direktør for Tænketanken Europa skal undervise på CBS

Direktør for Tænketanken Europa, Bjarke Møller, er udnævnt til adjungeret professor på CBS.

Christoffer Miguel Frendesen

De europæiske institutioner, der er bygget op gennem årtier, er truet af nationalistiske og populistiske bølger, som skyller ind over unionen.

Netop det tema skal Bjarke Møller, direktør ved Tænketanken Europa, undervise i på CBS, hvor han er blevet ansat som adjungeret professor.

Personligt er Bjarke Møller taknemmelig og beæret over tilbuddet, men han finder det også vigtigt at nytænke centrale emner i europæisk sammenhæng:

"Vi er nødt til at nytænke forholdet mellem identitet og suverænitet her i det 21. århundrede, så EU og det indre marked ikke ender med at blive skyllet ud med nostalgiens badevand. Generationers fælles arbejde med at binde nationerne sammen i Europa fortjener en bedre skæbne," siger Bjarke Møller i en pressemeddelelse.

Tiltrædelsesforelæsningen, som er døbt "European Metamorphosis – Rethinking identity and sovereignty in the 21th Century", vil finde sted 22. november på CBS i Råvarebygningen.

Konstruktiv dialog om fremtiden
Siden 2014 har Bjarke Møller været direktør for Tænketanken Europa. Tidligere var han ansvarshavende chefredaktør for Ugebrevet Mandag Morgen, og før det har han arbejdet som journalist for flere danske medier, herunder DR, Information, Berlingske og Politiken. 

Bjarke Møller er forfatter til flere bøger og har en ledelsesuddannelse fra Columbia University.

Med det nye job som adjungeret professor vil Bjarke Møller blandt andet bidrage til at opbygge et fundament af viden, som kan bekæmpe bølgerne af den populisme, som rammer store dele af Europa.

"I en tid, hvor argumenter og saglighed udfordres af demagoger og populister, er det afgørende med et stærkt fundament af vidensproducerende institutioner som CBS. Det gælder også i et europæisk perspektiv, hvor jeg vil gøre alt for at bidrage til en åben, demokratisk og konstruktiv dialog om fremtiden."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjarke Møller

Direktør, Rådet for Grøn Omstilling
executive leadership (Columbia Uni. 2014)

0:000:00