Disse nye sager åbnede EU-Kommissionen mod Danmark i løbet af sommerferien

Udstationering, vedvarende energi, ophavsret og farligt gods er nogle af de områder, hvor EU-Kommissionen ikke mener, at Danmark lever op til de fælles EU-regler.

Regeringen har fået et påbud fra EU om at leve op til regler, der skal beskytte mod social dumping, når arbejdskraften vandrer over grænserne som her, hvor polske arbejdere er i gang med et fundament i Ørestaden.
Regeringen har fået et påbud fra EU om at leve op til regler, der skal beskytte mod social dumping, når arbejdskraften vandrer over grænserne som her, hvor polske arbejdere er i gang med et fundament i Ørestaden.Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mens Danmark holdt sommerferie, havde de mere travlt i EU-Kommissionens kontorer for opsyn med traktatkrænkelser.

Her er det i løbet af juli blevet til en håndfuld nye sager, hvor Kommissionen finder, at Danmark er i karambolage med EU’s mange regelsæt og derfor nu får en advarsel med på vejen. I yderste konsekvens kan sagerne ende for EU-Domstolen.

Som allerede beskrevet i Altinget er det blandt andet regeringens implementering af et nyt ophavsretsdirektiv, som halter efter. Her skulle nye EU-regler være trådt i kraft 7. juni, men Kulturministeriet undskylder sig med, at der har været så travlt med coronahåndtering, at de allerede sidste år besluttede at dele forslaget op i to.

0:000:00