#dkpol: Det bliver ikke den EU-valgkamp, vi kender

Jakob og Esben runder en af de mere stille uger i dansk politik af med at se på den begyndende valgkamp om det danske forbehold for et EU-fælles forsvar, regeringens udspil til hjælp til inflationsramte danskere og Ukrainekrigen.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Maja Sophie Simonsen

Altinget går live med podcasten #dkpol. Det sker på Hotel Cecil 17. maj. Her kan du både opleve gæster, overraskelser og politisk bar. Køb dine billetter på Ticketmaster lige her.


Esben Schjørring har været rundt og på Borgen og har talt med partierne om folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet. Og det er tydeligt, at ja-siden prøver at lære af de tabte afstemninger fra historien. Især når det kommer til kampen om tvivlerne. Men er det nok?


Og det sidste spørgsmål – om det er nok – bliver også rejst i forbindelse med regeringens udspil til en aftale om økonomisk hjælp til de danskere, der er hårdest ramt af de stigende priser. Det har åbnet en heftig ideologisk diskussion mellem de borgerlige og centrum-venstre, ligesom økonomerne også byder ind. Alt sammen har fået de politiske kommentatorer til at køre valgtrommerne frem fra garagen. Tager Mette Frederiksen sigte på et sensommervalg?


Og så har Jakob Nielsen en ny tese om Ukrainekrigen: den er gået fra at være krigen, Ukraine ikke kunne vinde, til krigen ukrainerne og Vesten ikke må tabe.


Lyt med via linket øverst i artiklen. 

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00