Dødsfald: Søofficer Peder Uggla, Stockholm (74)

Oberstløjtnant i det svenske søværn, Peder Uggla, Stockholm, er død, 74 år gammel. Han var i 48 år gift med Mærsk-koncernens frontfigur Ane Uggla.

Redaktionen

Den svenske søofficer, oberstløjtnant Peder Hansson Uggla, Stockholm, er død, 74 år gammel.

Peder Uggla, født 19. maj 1945, var gift med Mærsk-overhovedet Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla. Sammen havde de sønnerne Robert Uggla og Johan Uggla. Ægteparret Peder og Ane Uggla boede fast i Stockholm på det attraktive Østermalm.

Han var aldrig fremme i den danske medieoffentlighed. Peder Uggla har således aldrig søgt hverken rampelyset eller indflydelse og magt i den store A.P. Møller-gruppe. Med undtagelse af en beskeden formandspost i Mærsks datterselskab i Gøteborg.

Peter Uggla valgte fra starten af sit møde med Ane og Mærsk-familien at satse på sin militære karriere i det svenske søværn. Han sluttede sin karriere i det svenske søværn som obertsløjtnant i Svenska Marinen. 

De to sønner valgte, i modsætning til deres far, som bekendt en karriere i Mærsk. Den yngste søn, Robert Uggla, er således direktør i A.P. Møller Holding, mens Johan Uggla er CEO i Maersk Training i Svendborg og medlem af bestyrelsen i A.P. Møller Fonden.

Af familiens dødsannonce fremgår, at der afholdes en urnenedsættelse og mindehøjtidelighed 21. august kl. 11, forhåbentlig på behørig afstand af Corona-krisen.

"Så skimrande var aldrig havet", slutter dødsannoncer. Skimra betyder glitre.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00